Årets tema er oppvekst

Årets forskningsfestival handler om oppvekst.

Oppvekst er et tema alle har både erfaring med og kunnskap om. Temaet har forgreninger til skole, helse, IKT, biologi, integrering, velferd og miljø og klima– for å nevne noe – og har høy politisk oppmerksomhet.

I årets program skal vi innom mange ulike temaer som berører oppvekst. Dyrøyseminaret har i år fokus på ung drivkraft og hvordan vi kan lykkes med regionalt ungdomsarbeid, og på drivkraft i nord, og fremveksten av en ny region.  Barn og unges psykiske og fysiske helse er et viktig tema, og bibliotekene i Midt-Troms inviterer 10.klasse til foredragsturné med Simen Almås, om livsutfordringer, kropp, selvbilde og livsmot.

Teknologi blir en stadig viktigere del av barns oppvekst, og i år er det flere arrangementer under Forskningsdagene i Midt-Troms som har som mål å øke nysgjerrigheten, gleden og interessen for realfag.  Girl Tech fest inviterer jenter på 4.trinnet på grunnskolen til dag der de får leke seg med teknologi og lære sammen. Newton-rommet får besøk av Nordnorsk Vitensenter og inviterer barneskoleelever og barnehager til lek og kreative verksteder. Bibliotekene over hele Midt-Troms inviterer barn og unge til Forskerkonkurranse.

Forskerne kommer

Forskerne kommer til Midt-Troms også i år. Senja Videregående i Finnfjordbotn får besøk av forskere fra fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi ved Universitetet i Tromsø. De byr på populærvitenskapelige foredrag som berører temaet oppvekst, innen fiskeri, akvakultur og innovasjon, og vil engasjere eleven i forskningsrettende aktiviteter.

Mange former for oppvekst

Mange fagmiljøer i Norge jobber med forskning knyttet til oppvekst, og det er ikke bare mennesker som har en oppvekst. En ny idé, en gründerbedrift eller nye oppdagelser har sin egen type oppvekst. Under Forskningsdagene i Midt-Troms skal vi ha fokus på næringsutvikling og på tilrettelegging for vekst. Omstillingsprogrammet Vox Dyrøy inviterer næringsliv, samarbeidspartnere og næringsutviklere til kickoff onsdag 19.september og reiselivsbedrifter inviteres til seminar med fokus på arbeidskraft og forskning og utvikling i Kunnskapsparken 25.september. Vi får også muligheten til å lære mer om verdensrommet, og om oppveksten til laksen, under arrangementet Himmel og Hav i Kunnskapsparken 15.september.

Om du, din bedrift, eller skolen du jobber (eller går) på ønsker å arrangere noe i forbindelse med Forskningsdagene i Midt-Troms kan du ta kontakt med aasta.sortland@midt-tromsnh.no.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s