Om oss

senja-naeringshageSpekulator.no er et nettsted Senja Næringshage har opprettet for å informere om hva som skjer i forbindelse med Forskningsdagene i Midt-Troms.

Senja Næringshage er et innovasjons- og utviklingsselskap med fire ansatte som arbeider for vekst og nyskaping i Midt-Troms.

Noe av det mest spennende og viktige vi gjør er imidlertid å hjelpe små og mellomstore bedrifter med å utvikle ny og bedre virksomhet. Vi kan være en kollega til leie, rådgiver eller sparringspartner som kan bidra med kompetanse, koblinger og et nytt blikk på det du driver med.

Vi lurte lenge på hva vi skulle kalle denne siden. Forskningsdageneimidttroms.no erBrain kanskje det mest presise, men det ble liksom litt langt. Vi smakte litt på tromskunnskap.no og tromsologi.no, Men dette ble verken fengende eller særlig presist. Det er tross alt ikke kunnskap om Troms som alltid skal stå i fokus – selv om det forsåvidt er interessant nok. Etter en liten runde med oss selv kom vi fram til at det beste domenenavnet inkluderer både geografi og mening på en kort og kløktig måte. Så vi begynte å jakte på et godt nordnorsk ord for forskning, grubling, nysgjerrigper, hjerne eller noe i den gata. Google hadde ikke noe godt svar på dette, men det hadde Facebook. Etter en kort, men heftig debatt dukket ordet ‘spekulator’ opp. Altså, det man spekulerer med, med andre ord hjernen. Spekulator.no var ledig domene, så her er vi. Vi håper Forskningsdagene vil bidra til å fylle din spekulator med forståelse og begeistring for kunnskap og forskning!

Om du vil vite mer om hva vi i næringshagen driver med kan du besøke oss her.